Wij hopen op 31 januari 2023 weer een mooie en interessante Bouwpoort te kunnen organiseren. Wij houden u via deze website op de hoogte.​
Bouwpoort is dé ontmoetingsplek voor beleidsmakers en bestuurders met ondernemers en opdrachtgevers uit de bouw. Samen werken we aan een duurzame, klantgerichte bouw.
 

Bouwpoort 3 december 2019
 
Versnellen en opschalen in de bouwsector
Hoe industrialisatie verantwoord kan bijdragen aan realisatie van de bouwopgave

Op 3 december vond er weer een editie van Bouwpoort plaats in Nieuwspoort in Den Haag. Tijdens de druk bezette bijeenkomst zijn de deelnemers, onder leiding van dagvoorzitter Marnix Norder (voorzitter Aedes), in gesprek gegaan over versnellen en opschalen in de bouwsector. 

Centrale vraag

Hoe kan industrialisatie verantwoord bijdragen aan realisatie van de bouwopgave? Dit was de centrale vraag tijdens deze Bouwpoort. De discussie spitste zich toe op de mogelijkheden om industrialisering te stimuleren, de belemmeringen en mogelijke oplossingen daarvoor. 

Na een warm welkom en een korte inleiding door Marnix Norder was het tijd voor de eerste spreker. Ulla-Britt Krämer, projectleider nieuwe energie bij de provincie Overijssel ging aan de hand van het project INDU-ZERO in op de mogelijkheden, het nut en de noodzaak van versnellen en opschalen.
Daarna presenteerde Robert Koolen, directeur Strategie & Beleid Heijmans, 
wat er nu al mogelijk is qua industrialisatie in de bouw,de ervaringen van Heijmans en welke randvoorwaarden belangrijk zijn voor het slagen van industrialisatie.

Klik hier voor de presentaties van Ulla-Britt Krämer er Robert Koolen.

De paneldiscussie die volgde spitste zich toe op mogelijkheden om industrialisering te stimuleren, de belemmeringen en mogelijke oplossingen daarvoor. 

Klik hier voor het complete verslag van de bijeenkomst.


Na afloop was er, zoals altijd, volop ruimte om verder kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan. Onder het genot van een hapje en een drankje is geanimeerd verder gesproken, zijn nieuwe contacten gelegd en oude banden aangehaald.

Bouwpoort brengt professionals uit de bouwwereld bijeen om voor de sector relevante ontwikkelingen met de politiek en stakeholders te bespreken en op die manier beleidsmatige en politieke processen te versterken. 
 

Ontmoeten, inspireren en debatteren over actuele thema’s in de wereld van bouwen, wonen en bewegen.
Perscentrum
NIEUWSPOORT

Bouwpoort is één van de poorten van Nieuwspoort, het Haagse debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers samen komen.

Internationaal Perscentrum Nieuwspoort

Bezoekadres
Bezuidenhoutseweg 67
2594 AC Den Haag

De ingang bevindt zich aan de zijkant van het Kamergebouw!

Telefoon: +31-70-3469440
Email: receptie@nieuwspoort.nl

Let op:

Deze locatie heeft een aanmeldprocedure
Lees er hier meer over

 
Eerdere
BIJEENKOMSTEN

Bouwpoort had haar eerste bijeenkomst op 18 mei 2011 en organiseert sindsdien gemiddeld twee bijeenkomsten per jaar: in april en november. Rechts kunt u door vorige bijeenkomsten bladeren. Voor een uitgebreid overzicht met foto's en presentaties klikt u op de knop hieronder. 

Tips of suggesties voor een onderwerp of spreker? 

Neem contact met ons op!

10/04/2018
GASLOOS BOUWEN
Van het gas los
Ferdi Licher - BZK download presentatie
Claudia Bouwens - Lenteakkoord
download presentatie
Doekle Terpstra - UNETO-VNI
Anne-Jo Visser - Gemeente Utrecht download presentatie
Johan Herman de Groot - Larderel Energy download presentatie
Onno Dwars - Ballast Nedam Development download presentatie
Over
BOUWPOORT

Initiatiefnemers van Bouwpoort zijn het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, NLingenieurs, Duurzaam Gebouwd en de Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie.

De inhoudelijke en organisatorische begeleiding van Bouwpoort wordt verzorgd door een werkgroep die bestaat uit:

Ministerie BZK -  Jelle Bluemink

NVTB  - Niels Ruijter

Koninklijke NLingenieurs- Arnoud Willemsen

Duurzaam Gebouwd - Esmeralda van Milgen

Het Comité van Aanbeveling van Bouwpoort wordt gevormd door: Pauline Bieringa (BNG Bank), Margaret Zeeman (Jutphaas Wonen). Paulus Jansen (wethouder Utrecht), Daan van der Vorm (Vorm Bouw BV) en Roald van der Linde (VVD fractie Tweede Kamer).

 
 
Logo NVTB.png
DG.png
huisstijl.png
Contact
Vragen of suggesties?

Meepraten over de onderwerpen of feedback over dit initiatief? We horen graag van u! Voor vragen en opmerkingen kunt u mailen of bellen met:

Niels Ruijter

email: n.ruijter@nvtb.nl

telefoon: 06 10 92 53 57